Értesítjük, hogy a Növényvédő és Kártevőirtó Kft. (6000 Kecskemét, Szolnoki hegy 96/B) közreműködésével megkezdjük Cegléd város kijelölt közterületein a platánfák és tölgyfák csipkéspoloska elleni növényvédelmi permetezését.

Munkálatok helyszínei platánfák
Szövetség utca 11
Kölcsey tér (orvosi rendelő felől) 4
Köztársaság út csokiház előtt 2
Dugovics utca 3
Bocskai utca 5
Pesti út 33
Teleki utca 5
Béke tér 9
Körősi út bevezető szakasz két oldala 39
Jászberényi út 23
Etelka utca 4
Szép utca 11
Kossuth F. u. 50 (lakótelep) 6
Kossuth F. u. 26-30. 6
Sáska utca 5
Magyar utca 7
Bem utca möge 2
Fáy utca möge 4
Külső Budai úti játszótér 5
DM parkoló 1
Eötvös tér 7
Kölcsey tér (állomás  felől) 3
Kossuth tér 2
Szabadság tér 7
Gubody park 28
Összesen: 232
Munkálatok helyszínei tölgyfák
Kölcsey tér 8
Kölcsey tér P+R parkoló 1
Mozdony u – Rákóczi út sarok 2
Szent I. Herczeg u. 1
Bem utca 17
Gubody park 16
Selyem utca (oszlopos tölgyek) 12
Összesen: 57

Munkavégzés időtartama: 2023.09.18-2023.09.28.

Az esetleges rendkívüli időjárási körülmények esetén áthúzódhat a permetezés.

 

Felhasználásra kerülő szerek:

Decis  Mega                                       0,25 l/ha dózisban

Vektafid A                                           1 l/ha

Mospilan 20 SG                                 0,3 kg/ ha

 

Élelmezés – egészségügyi várakozási idő: 21 nap.

A felhasznált szerek emberekre, melegvérű állatokra nem jelentenek veszélyt, méhekre mérsékelten, halakra és vízi szervezetekre kifejezetten veszélyesek.

Közterületen található eszközökre (pl.: gépjárművekre) jutó permetszer károsodást azokban nem okoz. A kezelendő fák közelsége által érintett lakosság szíves türelmét kérjük a munkálatok ideje alatt. A munkálatokat éjszaka tervezzük elvégezni, így kérjük az érintett lakosságot, hogy az általa fontosnak tartott intézkedéseket, pl.: ablakok becsukása, növények letakarása, szabadban száradó ruhák beszedése stb. szíveskedjen a megadott időpontban elvégezni, amennyiben a permetezendő díszfák 10 m-es körzetében érő gyümölcsfa ill. zöldségfélék (kerítésen belül) található, legyenek szívesek jelezni a következő telefonszámon: 76/507-454 vagy 70/ 324-5395

Amennyiben a növényvédelmi permetezéssel kapcsolatban bárminemű kérdésük adódna, információt 70/ 324-5395 telefonszámon kérhetnek.

Felhívjuk a Tisztelt lakosság figyelmét, hogy a munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez éjszaka hozzászokhattunk. A szakemberek igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy ne zavarják az éjszakai pihenést.

Az éjjeli permetezést a ritkább gyalogosforgalom is indokolja, így a munkavégzés kevésbé zavarja a járókelőket, az autóforgalmat, valamint napközben számos élőlény is mozgásban van, amelyek védelmét szintén szem előtt kell tartani.

Kérjük türelmüket és megértésüket.

Tekintettel a bizonytalan időjárási tényezőkre, nem tudjuk pontosan megadni a munkavégzés kezdeti időpontját, de törekszünk a fent jelzett intervallum betartására.